Auguszta
-4 °C
2 °C

A volt Google-alkalmazott kitálalt

2007.06.29. 07:44
6 hozzászólás
Egy korábban a Google-nél, most a Microsoftnál dolgozó férfi kitálalt. Mondanivalójának lényege, hogy a munkahelyi körülményeire oly büszke Google túl szép képet ad a kívülállóknak, mert valójában sokkal többet dolgoznak, és kevesebbet kapnak az alkalmazottak, mint a Microsoftnál.

A névtelen forrás szerint bár a hivatalos munkaidő általában délelőtt 10 és délután 6 óra közé esik, mindenkinek elérhetőnek kell lennie e-mailen napi 24 órában a hét minden napján, és a legtöbb alkalmazott az estéit munkával tölti otthon. A munkaidő húsz százalékában kidolgozható saját projekt legenda, valójában a cégnél nem erőltetik a dolgot. Nincsenek barátságos, személyre szabott munkaterületek, ráadásul kevesebb a fizetés, mint a Microsoftnál, s az egészségügyi ellátás is rosszabb.

A blogokban már elindult a találgatás, hogy vajon ki a titokzatos leleplező, de az IT.news szerint inkább a Microsoft támadásáról lehet szó: a két cég között totális háború zajlik, és a redmondi vállalat a Google hírnevén próbált rontani valamennyit a névtelen alkalmazott mögé bújva.