Vencel
13 °C
23 °C

Az összes Xbox 360 hibás

2007.07.12. 10:51
2 hozzászólás
A Microsoft közleményéből kiderül, hogy az elmúlt 19 hónapban értékesített 11,6 millió Xbox 360 ugyanattól a tervezési hibától szenved. A probléma a konzol halálához is vezethet, sőt, gyakran vezet is: felmérések szerint a redmondi játékgépek harmada megy tönkre már az első hónapokban, míg a PS3-nál vagy a Wii-nél elhanyagolható ez az arány. A Microsoft már megpróbálta kezelni a problémát, a közelmúltban bejelentette, hogy egy évről háromra növeli az Xbox 360-ra adott garanciát, a költségekre másfélmilliárd dollárt különítettek el.

A gyártó nem tért ki a hiba részletezésére, de elismerte, hogy a készülékeket át kell tervezni, a boltokba került, de még el nem adott példányokat meg javítani kell.

A hibajelenségnek Xbox 360 tulajok a „Red Ring of Death” becenevet adták. A konzolok magyarországi javításával foglalkozó vállalkozó szerint a rendkívül gyakran előforduló hibajelenséget a következő okozza: a gép bekapcsolásakor szobahőmérsékletű grafikus gyorsító és az alaplap egy-egy komolyabb játék közben hirtelen felmelegszik, majd lehűl. Az extrém hőingadozás lehet akár 50 fok is. Ennek következtében az alaplap minimális mértékben deformálódik, felpúposodik a processzor alatt, de ez éppen elég ahhoz, hogy felszakadjanak a forraszpontok.