Halálra klikkelte magát egy kínai

2007.09.17. 16:19

Egy dél-kínai internetkávézóban egy fiatal férfi összeesett, majd meghalt, miután egyfolytában három napig játszott. A harmincéves netfüggőt kórházba szállították de már nem tudták megmenteni az életét, írja a Beijing News. A halál oka feltehetően végkimerültség volt, a rendőrség kizárta az öngyilkosság lehetőségét. A kínai lap nem közölte, mivel játszott a férfi.


A kínai netezők 40 százaléka számítógép előtt tölti a hétvégét, 70 százalékuk szenved a szenvedélybetegségek egy modern változatával, az internetfüggőséggel. A szindróma huzamosabb számítógép-használat következtében lép fel, testi és lelki tüneteket egyaránt okoz: csuklófájdalomra, szemfáradtságra, nyakmerevségre éppúgy panaszkodtak a netezők, mint depresszióra. De gyakori a szédülés, az alvászavar és a gyomorfájás is. A legnagyobb gond mégis az, hogy a netfüggők egyszerűen nem vesznek tudomást egészségük leépüléséről: 90 százalékuk nem fordult orvoshoz pszichikai problémáival, holott a válaszadók legalább 20 százaléka elismerte, hogy vannak ilyen problémái.


Hu Csin-tao államfő áprilisban kampányt indított az internet szerinte egészségtelen tartalmának (köztük a pornográf és ellenzéki oldalak) kiszűrésére. Egyúttal idén már nem engedélyezték további internetkávézók megnyitását és korlátozták a játékkal eltölthető időt is.


[via MTI]

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport