Árpád
-2 °C
4 °C

Egymillió dollár kártérítést követel egy iPhone-vásárló

2007.10.02. 11:12
60 hozzászólás

A New York-i asszony arra hivatkozik, hogy az amerikai vállalat törvénysértést követett el, amikor nem sokkal a piaci bevezetés után jelentősen leszállította az iPhone mobilkészülékek árát. A feldühödött asszony azzal érvelt, hiába kompenzálja az Apple azokat, akik korábban még a magasabb áron vették meg a készüléket, a továbbértékesítésnél a vevők mindenképpen károsodnak. Az Apple szeptember elején jelezte, hogy 200 dolláros kártérítést nyújt azoknak a csalódott iPhone-tulajdonosoknak, akik az árleszállítás bejelentését megelőző 14 napon belül vették meg a június vége óta kapható szupertelefont, és 100 dollárt kapnak azok is, aki ennél régebben vásároltak iPhone-t.

Az Apple-t ugyanis tiltakozó iPhone-tulajdonosok leveleinek tömege árasztotta el, miután a cég közölte, hogy jelentősen csökkenti a június végén piacra dobott forradalmian új telefon, az iPhone árát. A 8 gigabyte-os - óriás érintőképernyővel és kamerával ellátott, webböngészőt, zenelejátszót is tartalmazó - készüléket a korábbi 599 helyett már 399 dollárért meg lehet vásárolni. Az Apple magyarországi képviseletének igazgatója azt nyilatkozta, legkorábban 2008 novemberére várható Magyarországon az iPhone. A Financial Times Deutschland pedig arról értesült, hogy a T-Mobile Németországon kívül Ausztriában, Hollandiában, Magyarországon és Horvátországban is exkluzív jogot kapott az Appletől az iPhone forgalmazására. Ezt magyar források még nem erősítették meg. (forrás: MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?