Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Ötvenéves az űrkorszak - az MCSE programjai

2007.10.02. 13:25
0 hozzászólás

Ötven évvel ezelőtt, 1957. október 4-én bocsátották Föld körüli pályára a Szputnyik-1-et. A nevezetes évforduló kapcsán a Magyar Csillagászati Egyesület előadássorozatot szervez, és októberi csillagászati találkozóin is szerepet kapnak az űrkorszakkal kapcsolatos eredmények, érdekességek.

Az űrgyűjtő trófeákról, űrverseny és a hazai űrkutatási eredmények előadások keddenként 18 órától kezdődnek az óbudai Polaris Csillagvizsgálóban. További programok a hajtás után:

 

Asztrofotós találkozó 2007. október 6-án (szombaton) 10 órai kezdettel a Magyar Csillagászati Egyesület szervezésében Asztrofotós Találkozóra és kiállításmegnyitó Budapesten, az Óbudai Művelődési Központ San Marco Galériájában. A találkozó egyik kiemelt témája lesz az űreszközök földfelszíni megfigyelése, ezen belül a Nemzetközi Űrállomás átvonulásainak észlelése. Megfelelőtechnikai felkészültséggel az űrállomás részletei is megörökíthetők.

Szegedi amatőrcsillagász találkozó Október 13-án 10 órától a Magyar Csillagászati Egyesület Szegedi Csoportja évi rendes találkozóját a Szegedi Obszervatóriumban tartja. A találkozó számos szakmai előadása közül Sánta Gábor Műholdas régészet című beszámolója emelendő ki, melyben az űrkutatás egyik érdekes alkalmazásáról hallhatunk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?