Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új Xbox 360 jöhet

2007.10.04. 12:21
2 hozzászólás
Főként a fiatalabb korosztálynak, illetve az alkalmi játékosoknak szánná legújabb, Xbox 360 Arcade névre keresztelt konzolgépét a Microsoft. Az új modell állítólag a jelenlegi Core változat helyét veszi majd át a vállalat kínálatában: maga a hardver nem is különbözik majd a korábbi modelltől, azaz nem lesz benne merevlemez és vezeték nélküli vezérlő sem jár hozzá. Kerül viszont a dobozába egy játékállások mentésére használható memóriakártya és öt egyszerű szórakoztató (úgynevezett arcade) játék is – mindez a Core modell 279 dolláros árán, írta meg a Prohardver.

A Nintendo Wii konzolgépe az újszerű irányítási mód mellett többek közt annak is köszönheti elsöprő sikerét (a játékgép messze a legjobban fogyó nextgen konzol), hogy a hozzá készült játékok elsősorban az önfeledt szórakozást szolgálják, így többnyire nem grafikájukkal, vagy bonyolult, filmszerű játékmenetükkel igyekeznek levenni a vásárlókat a lábukról. A Wii ezzel együtt mind az Xbox 360-nál, mind pedig a PlayStation 3-nál olcsóbban kapható, ráadásul a riválisokkal ellentétben a Nintendo nyereséggel képes árulni magát a hardvert.

A Microsoft illetékes vezetői részéről korábban több olyan nyilatkozat is elhangzott, melyben felvetették annak lehetőségét, hogy az Xbox 360 játékgépekkel a Wii vásárlóközönségét is igyekeznek majd elérni. Eme törekvés jegyében jelentek meg az Xbox Live szolgáltatás keretén belül elérhető olcsó arcade játékok, melyek olykor jelképes összegekért cserébe tölthetők le, ugyanakkor könnyed szórakozást ígérnek a kevésbé gyakorlott játékosok számára is. Az öt arcade játékkal egybecsomagolt Xbox 360 Arcade csomag megjelenésének hátterében egyes spekulációk szerint az állhat, hogy az Xbox Live a célközönség jelentős részének nem érhető el, részben jogi okok miatt, esetleg azért, mert nem adottak hozzá a technikai feltételek.

Az Xbox 360 Arcade az egyes nagyobb tengerentúli webáruházakon feltűnt – azóta többnyire kivétel nélkül eltávolított – ajánlatok tanúsága szerint október 23-án kerülhet forgalomba, és 279 dolláros árával mindössze 30 dolláral kerül majd többe a Nintendo Wii-nél. Nem hivatalos információk szerint a Microsoft a „profi” játékosok számára is kínál majd újabb csomagot, csomagokat az ünnepi szezonban, ezek dobozába a Forza Motorsport 2 és a Marvell Ultimate Allieance játékok kerülhetnek. A redmondiak legfőbb riválisa ettől függetlenül továbbra is a Sony marad, mely több egybecsengő híresztelés szerint napokon belül útjára bocsátja a 40 GB-os merevlemezzel ellátott új PlayStation 3-at, ezzel együtt csökkenti a jelenleg kapható modellek árát.