Erzsébet
1 °C
4 °C

A Microsoft Vistát csinál az XP-ből?

2007.10.09. 07:23
79 hozzászólás
Az Engadget szerint a rövidesen érkező Windows XP SP3 Build 3205-javítócsomag egy rakás olyan funkcióval ruházza majd fel a 2001 óta kapható operációs rendszert, ami eddig csak a Vistára volt jellemző. A teszteléssel megbízott júzerek jelentése szerint több új elem is visszaköszön majd a javított XP-ben, így a hibák javítása mellett a felhasználói élmény is fokozódik majd, na. Megváltozik például a Windows Product Activation, az SP3-tól nem kell beütni a termékkulcsot a telepítés során, és a hálózati hozzáférés jellemzői is inkább vistások lesznek. Biztosabb lesz az oprendszer védelme a külső támadókkal szemben is, persze csak jövő nyártól, az SP3 ugyanis csak 2008 közepén érkezik.

A jelek szerint a Microsoft mégsem mondott le az XP-ről. Azt persze lehetett tudni, hogy a terméktámogatás még évekig megmarad, de érdekes lesz figyelni, hogy redmondban mihez kezdenek azzal, hogy a Vista nem a várakozásoknak megfelelően fogy, akárhogy is kozmetikázzák az adatokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?