A gyakori szex javíthatja a spermák minőségét

2007.10.18. 10:03
A termékenységi problémákkal küzdő pároknak eddig azt a tanácsot adták, hogy a tervezett fogantatás előtt tartózkodjanak egy ideig a szextől, mert így megnő a spermiumok száma és ezzel együtt a gyermeknemzés esélye. Ausztrál kutatók azonban arra a megállapításra jutottak, ha a spermiumok minőségével, életképességével van a gond, célravezetőbb éppen az ellenkezőjét tenni, és intenzívebb nemi életet élni, olvasható a BBC honlapján.

A tudósok 42 olyan férfin végeztek kísérletet, akinek a spermája a mikroszkópos vizsgálatok szerint a normálistól eltérő formájú volt. Azt találták, hogy a napi rendszerességű szex mellett - öt férfi kivételével - valamennyi résztvevő esetében javult a spermiumok genetikai minősége, míg a többnapos önmegtartóztatás nem eredményezett ilyen hatást.

A brit termékenységi társaság vezetője szerint a szextől való tartózkodás csak mennyiségi, nem pedig minőségi javulást idéz elő. A gyermeket tervező pároknak ezért alapvetően azt javasolja, hogy két-három napos szünetekkel legyenek együtt, míg ha a férfinak minőségi gondjai vannak a spermáival, ajánlatos még gyakrabban próbálkozni. (MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport