Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

A gyakori szex javíthatja a spermák minőségét

2007.10.18. 10:03
0 hozzászólás
A termékenységi problémákkal küzdő pároknak eddig azt a tanácsot adták, hogy a tervezett fogantatás előtt tartózkodjanak egy ideig a szextől, mert így megnő a spermiumok száma és ezzel együtt a gyermeknemzés esélye. Ausztrál kutatók azonban arra a megállapításra jutottak, ha a spermiumok minőségével, életképességével van a gond, célravezetőbb éppen az ellenkezőjét tenni, és intenzívebb nemi életet élni, olvasható a BBC honlapján.

A tudósok 42 olyan férfin végeztek kísérletet, akinek a spermája a mikroszkópos vizsgálatok szerint a normálistól eltérő formájú volt. Azt találták, hogy a napi rendszerességű szex mellett - öt férfi kivételével - valamennyi résztvevő esetében javult a spermiumok genetikai minősége, míg a többnapos önmegtartóztatás nem eredményezett ilyen hatást.

A brit termékenységi társaság vezetője szerint a szextől való tartózkodás csak mennyiségi, nem pedig minőségi javulást idéz elő. A gyermeket tervező pároknak ezért alapvetően azt javasolja, hogy két-három napos szünetekkel legyenek együtt, míg ha a férfinak minőségi gondjai vannak a spermáival, ajánlatos még gyakrabban próbálkozni. (MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?