Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az akupunktúra enyhíti a műtét utáni fájdalmakat

2007.10.18. 10:00
1 hozzászólás
A műtét előtti és alatti akupunktúra enyhíti a sebészeti beavatkozás utáni fájdalmakat és a betegeknek kevesebb fájdalomcsillapítóra van szükségük, mutatták ki amerikai kutatók. Az Észak-Carolina államban lévő Duke Egyetem Orvosi Központjának kutatói 15 klinikai vizsgálatot végeztek az akupunktúra fájdalomcsillapító hatására vonatkozóan.

A páciensek a különböző típusú beavatkozások előtt és alatt alkalmazott keleti gyógymódnak köszönhetően kevesebb fájdalmat éreztek a műtétek után. Mivel kevesebb fájdalomcsillapító szerre volt szükségük, ritkábban jelentkeztek náluk olyan mellékhatások, mint émelyegés, szédülés vagy vizelési képtelenség. Bár az ősi kínai akupunktúra pontos hatásmechanizmusa még nem ismeretes, számos kedvező hatásáról bizonyosodhattak meg az orvosok az utóbbi évtizedekben, mások viszont azt mutatták ki, semmi értelme az egésznek.

A kutatásról az Amerikai Aneszteziológusok Társaságának konferenciáján számoltak be San Franciscóban. (MTI)