Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nobel-díjas elmélet segíti a BitTorrentet

2007.10.20. 15:13
8 hozzászólás

Még egy hete sincs, hogy három amerikai közgazdász Nobel-díjat kapott a mechanizmustervezés elméletének kidolgozásáért, és a teória máris a népszerű fájlcserélő hálózatban valósul meg. Dr. Johan Pouwelse, a holland Dwelft Egyetem kutatója a Bottorrent alapjain nyugvó kísérleti fájlcserélő hálózatba, a Triblerbe építi be a díjnyertes elmélet algoritmusait. Reményei szerint a rendszer ettől gyorsabb lesz, az emberek több tartalmat fognak megosztani másokkal, és egyszerűbb lesz rábukkanni az igazi ritkaságokra is a hálózatban.

Hogy ez a gyakorlatban hogyan működik, és a közgazdaságtant forradalmasító, az optimális erőforrás-elhelyezésről, hatékony kereskedelmi-szabályozási mechanizmusok meghatározásáról szóló elmélet miként is dolgozik a BitTorrentbem arról a prof Torrentfreaknek adott interjújából sem derül ki sok konkrétum, de a Tribler oldalán utánajárhatunk az elméleti alapoknak.