Árpád
-2 °C
4 °C

Cápa a folyóban

2007.10.27. 09:25
5 hozzászólás
Szokatlan zsákmányt emelt ki az Eufrátesz folyóból egy iraki halász: kétméteres cápát, amely tengeri állat lévén nem élte túl az édesvizű folyóban tett "öngyilkos" kirándulást. A fehércápa súlya mintegy 110 kiló volt, és a torkolattól mintegy 150 kilométerre, csütörtökön került a halász hálójába al-Fadajlíja település közelében.A cápa tetemét Násziríja városban kiállították. A helyi tudományos szakértők szerint először fordul elő, hogy ez a fajta ilyen messze felúszott az édesvizű folyón, holott különben az erősen sós és mély vizek lakója.

A tengeri ragadozó egy másik fajtája, a bikacápa viszont képes egy ideig meglenni sós víz nélkül, és előfordult, hogy a másik nagy iraki folyóban, a Tigrisben fürdőzőket támadott meg - még a főváros, Bagdad magasságában is. Azaz több száz kilométerre a tengertől. (MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?