Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hódít az mp3 spam

2007.10.31. 10:19
5 hozzászólás
A képalapú levélszemét, az excel-spam, és a pdf-spam után a legújabb őrület a kéretlen reklámlevelek küldözgetői között az mp3-spam - derül ki az MxSweep biztonságtechnikai cég felméréséből. Az mp3 melléklet formájában terjesztett reklámüzenetek (amik általában valamilyen részvény vásárlására buzdítanak) a teljes spamforgalom 7-10 százalékát teszik ki; de mivel ezek aránylag nagy méretűek, a spam által lefoglalt adatforgalomból akár 50-55 százalékkal is kivehetik a részüket. Ez a legnagyobb probléma: hiába könnyű ugyanis a spamszűrőknek a fájlmellékletekkel operáló levélszemetet kifogni, a levelezőszervereket így is nagyon leterhelik azok.
Egyébként meg tényleg van olyan ember, aki meghallgat egy ismeretlen feladótól származó elvis.mp3 vagy coolringtone.mp3 (ezek a legnépszerűbb átverős fájlnevek) fájlt, és aztán tényleg megveszi azt a vacakot, amit reklámoz...?