Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Megint versenyezhetnek az unokák és a nagyszülők

2008.03.27. 16:31
0 hozzászólás
Nagyszülők az unokájukkal együtt egy csapatként szerezhetik meg idén is az immár nyolcadik alkalommal megrendezendő Unoka-Nagyszülő Informatikai Verseny értékes fődíjait. A megmérettetés május 25-én lesz Budapesten a Kempelen Farkas Hallgatói és Információs Központ épületében (1088 Reviczky u. 6.). A versenyre minden 5 éves vagy annál idősebb, de 14. életévét még be nem töltött gyermek jelentkezhet párban a legalább 50 éves nagymamájával vagy nagypapájával közösen. A páros idősebb tagja lehet dédnagyszülő is.

A jelentkezők első feladata a regisztráció, amelyre csak az interneten van lehetőség, a szervező Informatikai Érdekegyeztető Fórum weboldalán. A helyszínen minden páros egy szaktanárok által összeállított feladatsort kap, amelynek megoldására egy óra áll rendelkezésre. A versenyzők értékes fődíjakat nyerhetnek, illetve mindenki megkapja a verseny névre szóló emléklapját - tájékoztatta a távirati irodát Dombi Gábor, az Informatikai Érdekegyeztető Fórum főtitkára.

A verseny idén új aktualitást is kapott azzal, hogy 2008-ban az Európai Unió meghirdette az e-Inclusion, be part of it! (e-társadalmi befogadás, légy a részese!) kampányt. Ez a kormányokat, szervezeteket ösztönzi: tegyenek hatásos lépéseket azért, hogy a hátrányos helyzetűek is hozzáférjenek az internet előnyeihez. A programhoz Magyarország a tagállamok közül elsőként csatlakozott. Magyar civil szervezetek és vállalkozások közösen hirdették meg az e-Befogadás, 2008 Magyarország mozgalmat, amelyhez szervesen kapcsolódik az Unoka-Nagyszülő Informatikai Verseny. (mti)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!