Aliz
6 °C
14 °C

Fillérekbe kerül az Atom az Intelnek

2008.03.31. 08:03
9 hozzászólás
Ezek az új processzorok ugye azért nagyszerűek, mert viszonylag alacsony fogyasztás mellett kínálnak elfogadható teljesítményt. Másfélszer gyorsabbak, mint elődeik, vagy ha úgy tetszik: hozzák egy körülbelül egy gigahertzes Pentium III-as teljesítményét, miközben csak 2-3 wattot fogyasztanak, szóval végre versenyképesek lehetnek a mobileszközök.

De van más előnyük is, legalábbis a Tom's Hardware szerint, aminek információit az Engadget is ismertette: a lap megbízható forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a csip gyártása, csomagolása és szállítása együttesen sem kerül 6-8 dollárnál többe az Intelnek. Eközben 30 dollárért árulják majd a processzorokat, szóval nem kis haszonra számíthat a gyártó. Így már érthető, miért nevezte az Intel a Pentium óta legfontosabb terméknek még tavaly nyáron az Atomot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?