Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

A Blizzardé volt a legjobb áprilisi tréfa

2008.04.02. 17:00
21 hozzászólás

A játékiparban régi hagyomány, hogy április elsején a fejlesztők vicces álhíreket közölnek. A Duke Nukem Forevert fejlesztő 3D Realms a játék új képeivel tréfált, a Digital Eel pedig egy évvel ezelőtti időpontra jelentett be játékot. A NetDevil fejlesztőcég azt jelentette be, hogy NetAngelre változtatják a nevüket, a Spore készítői pedig a SporeDate nevű randiszimulátorról adtak ki sajtóközleményt. Az online szerepjátékok fejlesztői új fajokkal vicceltek: a Lord of the Ring Online rajongói csirkeszörnyeken nevethettek, az Age of Conanban pedig megjelentek az elfek.

A szakportálok és blogok is kitettek magukért. Bejelentették a Diablo III-at, megtudhattuk, hogy a GTA4-ben lesz maszturbálás, és láthattunk macskáknak készülő videojátékot. Voltak, akik rengeteg munkával vicces videókat hoztak össze, hogy hitelesebbé tegyék a tréfájukat. A ThinkGeek egy Wii-re készülő pisilőszimulátorról közölt hírt, a MyGameTrailers pedig az Assassin’s Creed és Metal Gear Solid 4 sajátos keverékét mutatta be. Mind közül az IGN mozis oldalának híre volt a leghihetőbb: a Legend of Zelda készülő filmváltozatának trailere igen szép volt ahhoz képest, hogy kamu. A filmekkel egyébként a Movieset blog is viccelt: megtudhattuk, hogy a játékok borzalmas filmes feldolgozásairól ismert Uwe Boll (többek között a Bloodrayne-ről és a Dungeon Siege-ről készített filmeket) legközelebb a hetvenes évek teniszjátékáról, a Pongról forgat majd.

Mint a legtöbb évben, idén is a Blizzard vitte a prímet az erős mezőnyben, több áprilisi tréfát elsütöttek, mindet igen igényesen tálalva. A World of Warcraft rajongói egy új játszható kasztot, a bárdot kapták, aki (Guitar Hero-szerűen vívja harcait), a Starcraft 2 oldalán pedig egy új tengerészgyalogos, a taureen jelent meg (a bikafejű faj a Warcraft világáról lehet ismerős). A legzseniálisabb azonban a World of Warcraft konzolos verziójának bejelentése volt, érdemes megnézni itt a trailert, illetve az előzetes képeket és konceptrajzokat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!