Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Stephen King az erőszakos játékok betiltása ellen

2008.04.09. 21:58
29 hozzászólás
Stephen King horrorszerző szerint nem lenne demokratikus, ha betiltanák az erőszakos videojátékokat, mert nem a politikusok, hanem a szülők feladata felügyelni a gyermekek szórakozását. King nem rajong a videojátékokért, mégis kiakadt, amikor meghallotta, hogy Massachusetts államban csak 18 évesnél idősebbeknek engedélyeznék az erőszakos videojátékok vásárlását, írta a Yahoo News.

Az Egyesült Államokban, Nagy Britanniában és Ausztráliában az elmúlt hónapokban friss téma az erőszakos videojátékok betiltása. A brit hatóságok tavaly be is tiltották az esztelen öldöklésről szóló Manhunt 2 nevű játékot. A híres horrorszerző úgy látja, hogy
ezek a játékok csak a társadalmunkban amúgy is jelen lévő erőszakot tükrözik. Arra is rámutatott, hogy eddig is besorolták a videojátékokat korosztályok szerint, ezért a tiltásnak semmi értelme. Ha a fiatalok nagyon akarnak egy nem nekik való játékot, úgyis megszerzik.