Albert, Lipót
2 °C
12 °C

No és mennyit keresnek a Google-programozók?

2008.04.15. 13:53
2 hozzászólás
Úgy látszik, ma „ki mennyit keres”-nap van a techblogon, de nem mehetünk el szó nélkül a játékfejlesztő-fizetések után a Cherry AV értesülései mellett sem a Google-kóderek keresetéről.
Az indeed.com álláskereső szerint a legtöbbet a Google New York-i irodája ajánlja, évi 242 ezer dollárt, Chicagóban 222 ezret, Kaliforniában 197 ezret, Phoenixben pedig 174 ezret tesz zsebre a cég egy programozója. Állítólag az elmúlt pár évben a másfélszeresére emelkedett a cégnél a programozók átlagfizetése.
 
A fizetési csekk és a részvényopciók (ami miatt a Google-nél több mint ezer alkalmazottnak van legalább ötmillió dolláros vagyona) mellett a cég olyan extra juttatásokat is ad, mint az oktatásra fordítható évi 8000 dollár; 2000 dollár jutalom annak, akinek az ajánlásával felvettek egy új alkalmazottat, és az bevált; vagy 5000 dolláros segítség a jogi költségekre, ha egy alkalmazott gyereket akar örökbe fogadni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?