Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ötször gyorsabb Sun-rendszerek

2008.04.17. 13:56
3 hozzászólás
A Sun Microsystems, Inc. két új, UltraSPARC T2 Plus processzorra épülő rendszerrel bővítette SPARC Enterprise szerver termékcsaládját. Az új szerverek akár tizenhatszor nagyobb számítási sűrűséget nyújtanak, mint a hasonló kétfoglalatos x86-os rendszerek és akár harminckétszer nagyobbat, mint négyfoglalatos társaik. A Sun és Fujitsu SPARC Enterprise T5140 és T5240 szerverek fele akkora helyigénnyel nyújtanak akár háromszor nagyobb teljesítményt, mint a hasonló RISC rendszerek.„A teljesítmény és a skálázhatóság, amit ezekbe a többfoglalatos rendszerekben elértünk az UltraSPARC T2 Plus-szal és a Solaris-szal, lélegzetelállító.” – lelkesedett saját rendszeréért John Fowler, a Sun rendszercsoport ügyvezető alelnöke. “Alig két és fél év alatt ötszörösére növeltük a teljesítményt, úgy, hogy nem kellett feláldoznunk sem az energia- sem a helytakarékosságot. Az ügyfeleink így többet érhetnek el, akár Web 2.0 szolgáltatásokat fejlesztenek, akár ügyfélkapcsolati vagy vállalatirányítási információs rendszert futtatnak.” A SPARC Enterprise T5140 és T5240 az első kétfoglalatos, általános célú, UltraSPARC T2 Plus-ra alapuló szerverek.

A SPARC Enterprise T5240 szerver minden x86-os rendszernél jobban teljesít vállalati alkalmazások esetében, mint például a JAVA, ERP-k, levelezési és OLTP adatbázisok, az ügyfeleknek kisebb költséget és nagyobb teljesítményt jelent, ami új szolgáltatások és egyéb vállalati számítási lehetőségek bevezetését jelentheti. A szerverek akár 128 szálat kezelnek kompakt egy- vagy két rack unit nagyságú egységükben, 2-4-szer több memóriával és belső tárhellyel rendelkeznek, mint a hasonló x86-os rendszerek. Ez lehetőséget nyújt, hogy az ügyfelek adatközpontjuk infrastruktúráját egy kisebb, erőteljesebb, energiatakarékosabb környezetbe egyesítsék.