Valér
-2 °C
0 °C

Több mint 250 millió európai lóg az interneten

2008.04.18. 23:25
1 hozzászólás
Több mint 250 millió európai használja rendszeresen az internetet az információs és kommunikációs technológia terén elért eredményeket értékelő európai bizottsági jelentés szerint, amelyet pénteken hoztak nyilvánosságra Brüsszelben. A rendszeres használók 80 százalékának van szélessávú hozzáférése, és a közszolgáltatásokkal kapcsolatos információk 60 százaléka elérhető az interneten. A vállalkozások háromnegyede, az iskolák kétharmada és az orvosok fele használ gyors internetes hozzáférést.
 

Magyarországon az internetet használók aránya az uniós átlaghoz (51 százalék) közelít, 49 százalék a brüsszeli adatok szerint. A szélessáv-hozzáférés 2006-ban Magyarországon az iskolákban közel 80 százalékos volt, míg az összlakosság arányában idén januárban 14 százalékos (a 68, illetve 20 százalékos EU-átlaggal szemben). A jelentés szerint az Európa Unió rendelkezik a világ legnagyobb fejlett fogyasztói piacával. Tavaly az internet közel 40 millió új rendszeres használót vonzott.

A jelentés kitér a 2008-2010-es időszak főbb kihívásaira is. Ezek között a szakterületen végzett kutatások fokozását, az új online technológiák használatának bátorítását és népszerűsítését említi, illetve az olyan páneurópai közszolgáltatások támogatását, mint a határokon átnyúló elektronikus személyazonosítás vagy az elektronikus aláírás. (mti)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!