Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ötszörösére nőtt a Virusbuster eredménye

2008.04.29. 16:10
0 hozzászólás
A VirusBuster 615 millió forint árbevételt ért el tavaly, az adózás előtti eredménye pedig 110 millió forint volt. 2008-ban a társaság 700 millió forint bevételt tervez. A magyar tulajdonban lévő cég illetékese az MTI érdeklődésére közölte: a tavalyi bevétel kisebb ugyan mint a 2006. évi 625,3 millió forint, ám az adózott eredmény több mint ötszörösére nőtt.

Az elmúlt évben a társaság egyértelműen érzékelte, hogy a magyar és régiós piacra is hatott a világgazdasági helyzet. A vállalatok elsősorban azokat a kiadásaikat próbálták csökkenteni, melyek közvetlenül nem járulnak hozzá nyereségességük növekedéséhez. Mivel azonban az informatikai biztonság növelése fontos, ezt az IT-szergmenst kisebb mértékben érintették a negatív folyamatok. Persze ezeket a kiadásokat is visszafogták a cégek. A körülbelül hatvan főt foglalkoztató VirusBuster közölte, hogy csak akkor tudja árbevételét növelni, ha  új piacokon is meg tud jelenni. (mti)