Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Élen az online utaztatás

2008.05.08. 13:52
1 hozzászólás
A hagyományos utazási irodák mellett egyre inkább előre törnek az online utaztatók, az emberek gyűjtőportálokon keresnek információkat az utazásaik megszervezéséhez. Az Index.hu tulajdonában lévő C-Travel.hu utazási iroda szerint ezt a tendenciát igazolja az is, hogy a Business Traveller olvasói a C-Travel.hu-t választották a legjobb magyar utazásszervezőnek, a második helyen a Neckermann, a harmadikon pedig a Vista utazási iroda végzett.

A C-Travel.hu adatai alapján az online utazási irodák térhódításának, így a könnyebb elérhetőségnek és kereshetőségnek köszönhetően az utazók ma már jóval korábban kezdik nyaralásaik megszervezését, mint néhány évvel ezelőtt. Az idén várhatóan tovább emelkedik a Bulgáriába utazók száma, Horvátország mellett pedig egyre népszerűbb célországnak számít Montenegró és Szlovénia. Megfigyelhető továbbá, hogy az egzotikus országokra vonatkozó kereslet nyáron sem csökkent a 2007-es téli adatokhoz viszonyítva.

A belföldi ajánlatkérésekből kimutatható, hogy az egyre jobb minőséget képviselő wellness szállodákba irányuló forgalom folyamatosan nő, amelyet az idei évben is túlnyomó részt az üdülési csekk forgalom generál várhatóan. (mti)