József, Bánk
-6 °C
0 °C

Az Xbox a sikeresebb GTA-konzol

2008.05.09. 07:27
2 hozzászólás
A konzolgyártók folyton megpróbálják egymáshoz mérni magukat, most épp a GTA IV-eladásokkal mutatják erejüket. Mert az ugye nem mindegy, hogy melyik platformon fogy jobban a játék.

A Sony csak annyit jelentett be, hogy az első napon jól teljesített a játék PS3-as verziója, a Microsoft legújabb közleményéből az is kiderült, hogy miért: mert az első hét összesített adatai alapján az összes doboz 60 százalékát az Xbox 360-as verziók adták ki. Ez persze győzelemnek tűnik, de ha figyelembe vesszük, hogy az egy évvel (sőt, Európában másféllel) később debütált  PS3-ból 13 millió, az Xboxból meg kábé 19 millió fogyott eddig, akkor pont ugyanezt az arányszámot kapjuk. Tehát ugyanannyira hozta lázba mindkét platform rajongóit a játék. Hatmilliós első heti eladással ez persze azt jelenti, hogy nagyon, hiszen minden ötödig gamer vett a GTA IV-ből, és ez a szám még bőven nőni fog.

Egyébként a Sonynak nincs sok oka a panaszra: ha figyelembe vesszük, hogy a Microsoft 50 milliót fizetett a Rockstarnak azért, hogy az ősszel érkező kiegészítő-küldetések csak Xbox 360-ra jelenjenek meg, akkor az a csoda, hogy a PS3-as GTA-ból arányaiban nem fogyott kevesebb.