Szilárda
0 °C
6 °C

Az AMD egyszerűsítené a pécés játékot

2008.05.19. 11:47
10 hozzászólás

Könnyű helyzetben van, aki játékkonzolt vásárol, mert egészen biztos, hogy nem kell több RAM-ot, jobb processzort, vagy újabb videokártyát vennie, ha egy új játékot akar futtatni rajta. Ezzel szemben az új pécés játékok folyton vásárlásra késztetik a felhasználót, aki így minden évben több tízezer forintot elkölthet alkatrészekre. Az AMD szeretné egyszerűbbé tenni a játékosok életét, hogy ugyanolyan könnyen választhassanak játékgépet, mint akik konzolt vesznek. A processzorgyártó nem a hardcore játékosokat veszi célba a kezdeményezéssel, hanem inkább az átlag felhasználót, aki zavarba jönne, ha a boltban visszakérdeznének: Mekkora az FSB?

Két minimális konfigurációt határoz meg az AMD, a Game! Ultrában AMD Phenom X4 9650 processzor, AMD 770 csipkészlet és ATI Radeon HD 3870 grafikus kártya, míg a Game! konfigurációban AMD Athlon X2 5600+ processzor, AMD 770 vagy nVidia nForce 500 csipkészlet és ATI Radeon HD 3650 grafikus kártya van.

A kezdeményezést az Acer, az Alienware, a Microsoft és a Logitech is támogatja, de persze az lenne az igazi, ha a játékok dobozán is megjelenne, hogy melyik konfiguráció szükséges a futtatásukhoz.