Anna, Anikó, Panka
19 °C
35 °C

Az Electronic Arts átmegy eredetibe

2008.07.15. 07:12
7 hozzászólás

Tavaly mindenki gúnyosan mosolygott a játékipar nagy futószalaggyárosán, az Electronic Artson, amikor bejelentették, hogy a folytatások és filmátiratok helyett (vagy inkább mellett) ráfekszenek az eredeti ötleteken alapuló játékok gyártására. Az idei E3 meglepő módon igazolni látszik ezt az ígéretet, végre olyan játékokkal is előáll a legnagyobb független játékkiadó, aminek nem sorszámmal vagy évszámmal végződik a címe.

 

Az első számú nagy durranás a Dead Space, sci-fi akció-horror az Aliens és a Doom nyomdokain. Az előzetes mozi hangulatos, bár a grafika nem mutat túl sokkal a már jópár éves Doom 3-on; reméljük a játékmenet felülemelkedik majd a monoton ijesztgetésen.

A Mirrors Edge is izgalmasnak tűnik, a mai parkeur-ok (nagyvárosi sport, nyaktörő mutatványok épületekre felmászva, közöttük ugrálva) kicsit elvadult, sci-fi testvéreit teszi a főszerepbe, akrobatikus ugrabugrálás és menekülés a rendőrök elől egy sivár nagyvárosban.

A 2003-as (!) E3-on mutatták be először a Dragon Age-et, ami minden idők legnagyobb szabású fantasy szerepjátékának ígérkezik, a műfaj királyaitól, a kanadai Bioware-től (ők készítették a stílus klasszikusai közül a Baldur's Gate-et, a Jade Empire-t, a Mass Effectet, a Knights of the Old Republicot). Tolkieni aprólékossággal megalkotott háttérvilágot és egy rakás sárkányt várhatunk.

Az EA idei nagy durranása mindenképpen a Spore lesz, amiről megtudhattuk, hogy szeptemberben jelenik meg, de a lényszerkesztővel máris több mint 1,7 millió kreatúrát alkottak a játékosok, és a YouTube-on 80 ezer mozi található a főszereplésükkel. Talán még a Simsnél is nagyobb siker lesz a játék - de a cég nem hanyagolja el a régi aranytojást tojó tyúkot sem, jön a harmadik rész belőle, csak hogy helyreálljon a világ rendje, és ne zavarodjunk meg nagyon a sok nem-folytatás játéktól.