Erzsébet
1 °C
4 °C

440 ezer laptopot hív vissza a Sony

2008.09.04. 16:55
4 hozzászólás

A Sony japán elektronikai cég 440 ezer laptopot hív vissza világszerte, mert kiderült, hogy egy hibás alkatrész miatt túlmelegedhetnek - jelentette be a cég csütörtökön. A probléma miatt hét ember könnyebb égési sérüléseket szenvedett - közölte a Sony.

A vállalat ingyen megjavítja a hibás darabokat, de a terméket nem veszik le a boltok polcairól.A Sonyhoz 209 bejelentés érkezett túlmelegedő laptopokról, 83 esetet Japánban, a többit más országokban jelezték. A hiba miatt hét vásárló könnyebben megsérült, amikor megégette őket a forró számítógép. A hibás alkatrész a 2007 májusa és 2008 júliusa között készült laptopokba került, köztük a Vaio TZ sorozat modelljébe.

A japán vállalat arra kérte a 440 ezer hibás laptop tulajdonosát, mielőbb küldjék vissza a gyártónak, ahol ingyen megjavítják azokat. Az elektronikai cég szerint a laptop fő részét és a kijelzőt összekötő drótoknál van a probléma. A számítógépek a hálózati csatlakozó közelében vagy a képernyő szélénél annyira túlmelegedhetnek, hogy akár el is deformálódhat a gép.

A vállalat azonban nem hívja vissza a termékeket a boltokból, mert nem tűzveszélyes, és súlyos sérülést sem okozhat - mondta a Sony egy szóvivője az AFP francia hírügynökségnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?