Huba
19 °C
33 °C

440 ezer laptopot hív vissza a Sony

2008.09.04. 16:55
4 hozzászólás

A Sony japán elektronikai cég 440 ezer laptopot hív vissza világszerte, mert kiderült, hogy egy hibás alkatrész miatt túlmelegedhetnek - jelentette be a cég csütörtökön. A probléma miatt hét ember könnyebb égési sérüléseket szenvedett - közölte a Sony.

A vállalat ingyen megjavítja a hibás darabokat, de a terméket nem veszik le a boltok polcairól.A Sonyhoz 209 bejelentés érkezett túlmelegedő laptopokról, 83 esetet Japánban, a többit más országokban jelezték. A hiba miatt hét vásárló könnyebben megsérült, amikor megégette őket a forró számítógép. A hibás alkatrész a 2007 májusa és 2008 júliusa között készült laptopokba került, köztük a Vaio TZ sorozat modelljébe.

A japán vállalat arra kérte a 440 ezer hibás laptop tulajdonosát, mielőbb küldjék vissza a gyártónak, ahol ingyen megjavítják azokat. Az elektronikai cég szerint a laptop fő részét és a kijelzőt összekötő drótoknál van a probléma. A számítógépek a hálózati csatlakozó közelében vagy a képernyő szélénél annyira túlmelegedhetnek, hogy akár el is deformálódhat a gép.

A vállalat azonban nem hívja vissza a termékeket a boltokból, mert nem tűzveszélyes, és súlyos sérülést sem okozhat - mondta a Sony egy szóvivője az AFP francia hírügynökségnek.