Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Letölthető a Firefox 3.1 második alfája

2008.09.08. 07:45
21 hozzászólás

A Mozilla letölthetővé tette a Firefox következő változatának, a 3.1-esnek egy korai tesztverzióját, a fejlesztői terminológiával második alfának nevezett verziót, írta meg az IT.café.

A közzétételnek az ad különös ízt, hogy ez a bejelentés csak néhány nappal követte a nagy barát, mostantól nagy ellenfél Google bemutatóját, mert a múlt héten jelent meg a vállalat böngészője, a Chrome is.

A Firefox 3.1 az előzőhöz képest néhány új elemet tartalmaz: például a HTML 5 video elemének támogatását, és a fülek ablakok közötti áthúzási lehetőségét. Az új eszközök listája megtalálható a Firefox weboldalán.

A Chrome megjelenése kapcsán a Mozilla illetékesei meglehetősen visszafogottan nyilatkoztak eddig, ám az nem állták meg, hogy a Chrome JavaScript-kezelésén, illetve a Google böngészőjének sebességén ámuldozóknak ne üzenjék meg: a Firefox TraceMonkey nevű interpreterje 28 százalékkal gyorsabb lesz a Chrome hasonló megoldásánál, a V8-nál.

Ezt egyelőre még nem lehet ellenőrizni, mivel a TraceMonkey majd csak az ősszel megjelenő későbbi változatokba fog belekerülni. A szigorúan csak szakembereknek ajánlott Firefox Alpha 2 windowsos, linuxos és maces változatai letölthetők a Mozilla weboldaláról.

 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!