Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Letölthető a Firefox 3.1 második alfája

2008.09.08. 07:45
21 hozzászólás

A Mozilla letölthetővé tette a Firefox következő változatának, a 3.1-esnek egy korai tesztverzióját, a fejlesztői terminológiával második alfának nevezett verziót, írta meg az IT.café.

A közzétételnek az ad különös ízt, hogy ez a bejelentés csak néhány nappal követte a nagy barát, mostantól nagy ellenfél Google bemutatóját, mert a múlt héten jelent meg a vállalat böngészője, a Chrome is.

A Firefox 3.1 az előzőhöz képest néhány új elemet tartalmaz: például a HTML 5 video elemének támogatását, és a fülek ablakok közötti áthúzási lehetőségét. Az új eszközök listája megtalálható a Firefox weboldalán.

A Chrome megjelenése kapcsán a Mozilla illetékesei meglehetősen visszafogottan nyilatkoztak eddig, ám az nem állták meg, hogy a Chrome JavaScript-kezelésén, illetve a Google böngészőjének sebességén ámuldozóknak ne üzenjék meg: a Firefox TraceMonkey nevű interpreterje 28 százalékkal gyorsabb lesz a Chrome hasonló megoldásánál, a V8-nál.

Ezt egyelőre még nem lehet ellenőrizni, mivel a TraceMonkey majd csak az ősszel megjelenő későbbi változatokba fog belekerülni. A szigorúan csak szakembereknek ajánlott Firefox Alpha 2 windowsos, linuxos és maces változatai letölthetők a Mozilla weboldaláról.