Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kevesebbet költenek a cégek informatikára

2008.09.09. 11:52
4 hozzászólás

A gazdasági növekedés lassulása miatt sok amerikai és európai nagyvállalat csökkenti információtechnológiai (it) beruházásait az idén. Az amerikai Forrester Research kutatóintézet felmérése szerint a megkérdezett nagy amerikai és európai vállalatok 43 százaléka fogta vissza it-fejlesztésre szánt költségvetését. Ennek ellenére a kutatóintézet most nem csökkentette tovább a technológiai kiadások idei növekedésére vonatkozó előrejelzését: legutóbb, idén februárban 2,8 százalékos növekedést jósolt, tavaly decemberben azonban még 4,6 százalékos éves növekedést várt.

A Forrester elemzésew szerint inkább az amerikai vállalatok fogják vissza magukat, az európaiak kevésbé. Elsősorban a pénzügyi szolgáltatásban, a közüzemi szférában, illetve a távközlésben tevékenykedő cégek költenek kevesebbet it-fejlesztésre. Ezzel szemben a médiában és a szórakoztató iparban bővülnek az it-beruházások.

Augusztusban a Gartner kutató intézet azt jósolta, hogy az idén világszerte meg fogják haladni a 3,4 ezer milliárd dollárt az információtechnológiai fejlesztések, ez - figyelembe véve a dollár gyengülését - 8 százalékkal több az egy évvel korábbinál, változatlan dollár árfolyamon a növekedés 4,5 százalék körüli lesz. (mti)