Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Digi TV tulajdonosa megtette ajánlatát az Invitelre

2008.09.18. 16:12
4 hozzászólás

Nagy a verseny a második legnagyobb magyar távközlési cég 64,4 százalékos tulajdonjogáért, amely most a dán TDC távközlési cég tulajdona. Az MTI csütörtöki híre szerint a Romania Cable Systems and Romania Data Systems (RCS&RDS) már megtette ajánlatát a HTCC-re (Hungarian Telephone and Cable Corp.), amely hazánkban Invitel néven nyújt lakossági szolgáltatást. A többségi részvénycsomag megszerzéséért a Mid Europa Partners magán befektetési alap és a norvég Telenor (a Pannon tulajdonosa) egyaránt versenyben van. A romániai Ziarul Financiar lap értesülése szerint a hónap végén hirdetik majd ki a nyertes nevét.

A tranzakció értéke meghaladhatja a 800 millió eurót, írja a román üzleti lap, amelynek Alexandru Oprea, az RCS&RDS vezérigazgatója úgy nyilatkozott: "alkudható" összegről van szó. A Teszári Zoltán nagyváradi vállalkozó tulajdonában lévő RCS&RDS az utóbbi időben jelentős - legutóbb 500 millió dolláros - hitelek felvételével finanszírozta piaci terjeszkedését. Tavaly 18,5 millió eurós adózott eredményre tett szert 346,5 millió eurós üzleti forgalomból, emlékeztet a Ziarul Financiar.

A HTCC csoport több mint 1,1 millió ügyfélnek nyújt hang-, adat- és internet szolgáltatást, nem csak a magyarországi, hanem a közép- és kelet-európai nagykereskedelmi távközlési piacon is. A HTCC értékét 1 milliárd euróra teszik a bennfentesek, és a cég bevétele az első félévben majdnem megkétszereződött: 97 százalékkal 279,5 millió dollárra emelkedett az Invitel beszámításával az egy évvel korábbi 142 millióról. Az Invitel tavaly április 27-től szerepel a csoportmérlegben. (mti)