Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-8 °C
3 °C

A Digi TV tulajdonosa megtette ajánlatát az Invitelre

2008.09.18. 16:12
4 hozzászólás

Nagy a verseny a második legnagyobb magyar távközlési cég 64,4 százalékos tulajdonjogáért, amely most a dán TDC távközlési cég tulajdona. Az MTI csütörtöki híre szerint a Romania Cable Systems and Romania Data Systems (RCS&RDS) már megtette ajánlatát a HTCC-re (Hungarian Telephone and Cable Corp.), amely hazánkban Invitel néven nyújt lakossági szolgáltatást. A többségi részvénycsomag megszerzéséért a Mid Europa Partners magán befektetési alap és a norvég Telenor (a Pannon tulajdonosa) egyaránt versenyben van. A romániai Ziarul Financiar lap értesülése szerint a hónap végén hirdetik majd ki a nyertes nevét.

A tranzakció értéke meghaladhatja a 800 millió eurót, írja a román üzleti lap, amelynek Alexandru Oprea, az RCS&RDS vezérigazgatója úgy nyilatkozott: "alkudható" összegről van szó. A Teszári Zoltán nagyváradi vállalkozó tulajdonában lévő RCS&RDS az utóbbi időben jelentős - legutóbb 500 millió dolláros - hitelek felvételével finanszírozta piaci terjeszkedését. Tavaly 18,5 millió eurós adózott eredményre tett szert 346,5 millió eurós üzleti forgalomból, emlékeztet a Ziarul Financiar.

A HTCC csoport több mint 1,1 millió ügyfélnek nyújt hang-, adat- és internet szolgáltatást, nem csak a magyarországi, hanem a közép- és kelet-európai nagykereskedelmi távközlési piacon is. A HTCC értékét 1 milliárd euróra teszik a bennfentesek, és a cég bevétele az első félévben majdnem megkétszereződött: 97 százalékkal 279,5 millió dollárra emelkedett az Invitel beszámításával az egy évvel korábbi 142 millióról. Az Invitel tavaly április 27-től szerepel a csoportmérlegben. (mti)  • Vennék
  • Hírek