Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Az Oracle rekord eredményt ért el

2008.09.19. 12:16
0 hozzászólás

A vállalati szoftvereket gyártó Oracle 1,077 milliárd dolláros adózott eredményt ért el az üzleti éve augusztussal zárult első negyedében. Ez 28 százalékkal több mint az egy évvel korábbi 840 millió. Az üzemi eredmény 25 százalékkal 1,521 milliárd dolláros rekordra nőt, tehát a pénzügyi piaci válság a nyáron még kevéssé hatott az amerikai reálgazdaságra.

Hosszabb távon azonban az aggódhat az Oracle, mert az Egyesült Államokban a fejlett technológiai termékek negyedét a pénzügyi szolgáltatók fogyasztják, és a bank csődje, illetve nehéz helyzete takarékossághoz vezethet. Az Oracle bevétele 18 százalékkal 5,331 milliárd dollárra emelkedett. Némi gyengeséget vetít előre, hogy az új programlicenszekből a bevétel 14 százalékkal emelkedett, 1,237 milliárd dollárra, a 10-20 százalékos vállalati előrejelzés alsó felében maradva. (mti)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?