Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Hackerkonferencia lesz Budapesten

2008.09.19. 11:36
1 hozzászólás

Hétvégén lesz a Hacktivity 2008 nevű rendezvény, amely az etikus hekkelésről és az internetes privacyról szól majd. A kétnapos rendezvényt szeptember 20-21-éna Fonó Budai Zeneház kulturális központban tartják meg, a rendezvény részletes programja megtalálható a Hacktivity honlapján.

Több olyan előadás lesz, melyek jól ismert előadók révén egy adott információbiztonsággal kapcsolatos témát áttekintően, ismeretterjesztő módon oszt meg a közönséggel. Újdonságként megjelenik a hackelés hardver- és szoftverközeli, "hardcore" bemutatása az "alternatív szakmai közösség" előadásában. Érdemes tudni azt is, hogy azok a szakemberek, akik valamilyen nemzetközileg elismert IT-biztonsági vizsgával (például CISA, CISM, CISSP) rendelkeznek, a Hacktivityn összegyűjthetik a rendszeres továbbképzésükhöz (minősítésük megtartásához) szükséges 16 CPE órájukat is.

Előadás lesz a webszolgáltatások hackeléséről, videokártyán lehetséges MD5 hash-törésről, az XSS féregről, szivárványtáblákról és a wifi feltöréséről, jelszavak és titkosítások célhardverrel történő visszafejtésének titkosszolgálati módszereiről.