Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Macen készült a Microsoft Apple-ellenes reklámja

2008.09.22. 12:21
21 hozzászólás

Alighanem az év cikijébe sikerült belefutni a Microsoftnak a 300 millió dolláros Vista-reklámkampányával, ami nem titkoltan az Apple-nek is megpróbált visszavágni a híres I’m a PC, I’m a Mac reklámsorozatért. A finoman szólva felemás sikerű első két film után gyorsan lezárták a Jerry Seinfeld és Bill Gates kalandjait bemutató szálat, és előálltak egy újabbal, ami az Apple-reklámokban a pécé szerepét játszó figurára koncentrál.

Mivel a kapmányt készítő Crispin Porter reklámügynökség köztudottan Apple gépekkel dolgozik, ezért a reklámiparban jó ideje viccelődés tárgya volt, hogy hogyan fogják ennek a ténynek a nyomait eltüntetni a kész anyagról. Hát, mint most kiderült, nem sok sikerrel: a Microsoft sajtóoldalára is kikerült (azóta már leszedett) reklámképek közül négyen is látszik a fájl adataiból, hogy az Macen készült – ráadásul egy olyan Photoshop-verzióval, ami létezik Windows alá is.