Erzsébet
1 °C
4 °C

Konferencia a zöld informatikáról

2008.09.26. 14:50
3 hozzászólás

Jövő csütörtökön hazánkban először rendeznek konferenciát a környezettudatos informatikáról. A Green IT elnevezésű konferencián olyan vezető informatikai cégek jelennek meg, mint az IBM, a SUN, a Gigabyte, a D-Link és az APC, a szakértők az IT-cégek álláspontjáról és fejlesztéseiről, valamint a aktuális kihívásokról beszének majd. A zöld szervezetek (WWF, HuMusz, Követ-Inem Egyesület) a környezetvédelem és az informatika kapcsolatát, lehetőségeit elemzik.

A zöld ombudsmani hivatal főosztályvezetője, dr. Zombor Ferenc szerint több szempontból is fontos és aktuális az október 2-i konferencia. "A klímaváltozás mérséklését szolgáló új környezetbarát informatikai megoldások népszerűsítése és megismertetése mellett nagyon fontos a meglévő rendszerek takarékosabb használata, a káros anyagok felhasználásának kiküszöbölése és az informatikai hulladék kezelése".

A környezetbarát informatikai megoldások nagyarányú hazai térnyerésére és elterjedésére még várni kell, derül ki a konferencia meghívójából. A GKIeNET kutatása szerint a pénzügyi szektorban tevékenykedő vállalatok körében a környezetvédelem, a környezettudatos működés jellemzően nem szerepel stratégiai szinten, és a megkérdezettek mindössze 30 százaléka méri az informatikai infrastruktúra energiafelhasználását. A megkérdezett vállalatok kétharmada viszont némi árkedvezmény esetén már szívesen dönt a környezetileg kevésbé káros berendezések mellett.

Az IDG Lapkiadó időszerűnek látta, hogy a zöld forradalom iránt elkötelezett cégek vezetőit egy nagyszabású konferencián ültesse egy asztalhoz a környezetvédelem szakértőivel, ezért szervezték meg a Green IT-t.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?