Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

Sorban állnak a vevők a Twitterért

2009.03.05. 13:47 Módosítva: 2009.03.05. 14:42
5 hozzászólás

A Google és a Facebook is érdeklődik a népszerű blogszolgáltatás iránt, amin a bejegyzések legfeljebb 140 karakter hosszúak lehetnek.

Filmsztárok, informatikai guruk, újságírók és teljesen hétköznapi emberek is használják a Twittert, de a blogszolgáltatás eddig nem látszott túl nagy üzletnek. A többség ugyanis csak arról ír, hogy mit evett uzsonnára, ami senkit sem érdekel. Ennek ellenére a BusinessWeek üzleti lap szerint több százmillió dollárt ér a cég, és két forrása is megerősítette, hogy a Facebook korábban 500 millió dollárt ajánlott érte, készpénzben és saját részvényekben. Az üzlet meghiúsult, mert nem tudtak megegyezni a Facebook-részvények értékéről. A pletykák szerint a Google is nyitott a Twitterrel való kommunikációra, bár most nincsnek aktív tárgyalások a két cég közt, és a Yahoo! is potenciális vevő.

Miért vennék meg a Twittert? Egyrészt a növekedése miatt, 600 ezerről egy év alatt 6 millióra nőtt a felhasználók száma. Másrészt iparági szakértők szerint jó hirdetési felület, mert sokféle információ terjed Twitteren, és a nyilvános bejegyzések kereshetők - a keresési találtat mellett meg ugyanúgy megjelenhetnek hirdetések, mint a Google-ön. A markteingesek kezében is jó eszköz, a Twitteren kiderül, hogy miről beszélgetnek az emberek, mi a véleményük egy termékről.  • Vennék
  • Hírek