Valér
4 °C
8 °C

Leállt a Hotmail néhány órára

2009.03.13. 11:16 Módosítva: 2009-03-13 11:18:04
1 hozzászólás

Rájár a rúd a nagy cégekre, egy héten belül a Gmail után a Microsoft levelezőszolgáltatása is kénytelen volt elszenvedni egy globális üzemzavart, írta meg az ITcafé.

A Windows Live Hotmail csütörtökön az egész világon leállt egy rövid időre, de a cég azóta közleményben tudatta, hogy kijavították a hibát, és „lépéseket tesznek annak érdekében, hogy ez soha többé ne fordulhasson elő", emellett bocsánatot kértek minden felhasználótól, de azt nem közölték, hogy mi okozta a problémát.

A Hotmail felhasználói már csütörtök délután megosztották a leállásról szóló információikat az interneten, de a Microsoft az első hivatalos jelentést (magyar idő szerint) 17 óra körül kapta meg. A levelezni kívánókat a „szerver túlterhelt" hibaüzenet fogadta bejelentkezéskor, és a Microsoft jelentése szerint ekkor több mint 375 millió aktív felhasználót érintett világszerte az üzemkiesés.

Csak megismételhetjük a legutóbbi, a Gmail üzemzavara kapcsán tett megállapításunkat: az online szolgáltatások felé törekvő IT-óriások számára semmiképp sem jönnek jól az ilyen globális gikszerek, hiszen a már meglévő bizalmatlanságot erősítik fel. Ugyanakkor az is lehetséges, hogy ezek a problémák nem visszavetik, csak lassítják ezt a folyamatot, hiszen új technológiai, biztonsági megoldások kifejlesztésére sarkallják az ez ügyben üzletileg érdekelt vállalatokat.