Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

A Microsoft szerint nincs gyorsabb az IE 8-nál

2009.03.13. 11:23
39 hozzászólás
A Microsoft csendben publikált házi sebességtesztje nem várt eredményt mutat, az IE8 verhetetlennek tűnik. A cég írásából az is kiderül, hogyan és miért.

Rövidesen véget ér az Internet Explorer 8 fejlesztése, de a bejelentés előtt a Microsoft még biztos ami biztos, megjelentette „A böngészők teljesítményének mérése: a benchmark és teljesítményanalízis megértése" című nyilvános publikációját, írta meg az ITcafé.

Mi az a benchmark?

A dokumentum leírja és megmagyarázza a böngészőalkalmazások összetevőit, hálózati alapismereteket boncolgat, illetőleg egyebek mellett kifejti azt is, miként játszanak szerepet a kis részek a nagy egészben: mitől függ, hogy egy-egy böngésző milyen pontértéket kap a benchmark alatt, valamint mi is az a benchmark tulajdonképpen.

Ami igazán érdekessé teszi ezt az anyagot, az a Chrome 1.0, a Firefox 3.05 és az Internet Explorer 8 összehasonlítása különféle oldalak betöltési sebessége szerint. Azt látjuk, hogy a 25 legtöbbet látogatott weblapon az IE8 rendkívül jól teljesít: 12 esetben győz, 9 esetben pedig második. Külön érdekessé teszi a helyzetet, hogy a Firefox főhadiszállását, a mozilla.com oldalt az IE8 tölti a leggyorsabban, míg a microsoft.com szájt a Firefoxszal nyílik meg elsőként.

Akiknek nincs kedvük dokumentumokat olvasgatni, azoknak Redmond egy látványos kisfilmet is készített a böngészőháborúval és a benchmarkolással kapcsolatban.