Új Conficker-variáns tűnt fel

2009.03.16. 10:59
3 hozzászólás

Új mutáció tűnt fel 2009 eddigi legveszélyesebb vírusából, a Conficker (más néven Downadup) féregből. A Conficker.C a vírus harmadik verziója, a forráskódjának visszafejtése alapján úgy tűnik, április elsejére van időzítve az elterjedése.

Az előző változatokhoz képest teljesen átírták a fertőzési mechanizmusát, és sokkal erősebben fogja védeni magát az antivírus szoftverektől, mint az eddigiek (kikapcsolja a Windows-frissítések funkcióját, és blokkolja a vírusirtók automatikus frisítéseit is). Nehezebb lesz a fertőzött gépekből álló zombihálózat elleni küzdelem is, ugyanis 50 ezer doménnévből véletlenszerűen kiválasztott 500 szervertől hajlandó utasításokat elfogadni a Conficker.C botnet - ahhoz, hogy ezt a vezérlést megbénítsák, el kell érni, hogy az irányító szerverek címei egytől egyig az antivírus cégek kezeiben legyenek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás