16:00, December 02. ÉLŐ
Ghána 0
Uruguay 2
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02. ÉLŐ
Koreai Köztársaság 1
Portugália 1
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Napi 11 ezer dollár büntetés linkelésért

2009.03.18. 14:41

Napi 11 ezer dolláros büntetéssel fenyegette meg az ausztrál médiahatóság annak az online fórumnak a fenntartóját, aki többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó eltávolítani a hozzászólásokból a betiltott weboldalakra mutató linkeket. Később a fenyegetést kiterjesztették az összes olyan oldalra, ami az ausztrál feketelistán szereplő 1370 oldal valamelyikére vezető linket tartalmaz.

A tiltólista nagy részét gyerekpornóval, terrorizmussal, és hasonló, illegális tartalmakkal foglalkozó oldalak teszik ki, de szerepelnek rajta politikai és vallási témák is ­ a botrány éppen egy abortusz mellett kampányoló oldal kapcsán tört ki, de ott van a listán például az eltusolni próbált dokumentumokat közzétevő Wikileaks is. A Wikileaksen egyébként több ország, például Thaiföld és Dánia hasonló weboldal-feketelistája is olvasható, és jó eséllyel hamarosan az ausztrál is fel fog kerülni melléjük.

A lépés ellen egy sor civil csoport tiltakozik, szakértők szerint pedig (amellett hogy egy ilyen szabályozás a gyakorlatban betarthatatlan) az egész ügy csak azt mutatja, hogy a cenzúra kétségbeesetten próbálkozik a nagy internetszűrő rendszer csődje óta, amit milliárdokért fejlesztettek ki, aztán szó szerint percek alatt alatt törték fel.  • Hírek
  • Hírek