Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

A Fallout 3 lett az év játéka

2009.03.27. 13:28
17 hozzászólás

Az apokaliptikus Fallout " lett az év videójátéka - közölte csütörtökön az AFP. A játékot a Game Developers Conference-en díjazták. A Bethesda játéka kétszáz évvel a nagy háború után játszódik, és az elődöktől eltérően ezúttal a hős születésekor kapcsolódik be a játékos a történetbe. Születésekor kiválasztjuk a karakter nemét és a kinézetét, másfél évesen a fizikai tulajdonságait, tízévesen megtanuljuk a lőfegyverek használatát, 16 évesen meghatározzuk a képzettségeit, a 19. életévében pedig beindul az igazi játék.

"Először történik meg, hogy megnyerjük a díjat más játékkészítők szavazatai alapján. Rengeteg olyan játék volt, ami nyerhetett volna, ezért egyszerűen odavagyok a gyönyörűségtől" - mondta a Bethesda egyik vezetője, Todd Howard. A Fallout 3 megnyerte még a legjobb történettel bíró játék díját is, amit a fődíjjal együtt vehettek át a cég vezetői.

A díjak mennyiségét tekintve azonban a Sony által támogatott "LittleBigPlanet", a brit Media Molecule cég játéka kapta a legtöbbet, összesen hármat.