Megnyílt a BlackBerry szoftverboltja

2009.04.01. 15:12 Módosítva: 2009.04.01. 15:40

A Research In Motion (RIM) a Las Vegasban megrendezett CTIA 2009 mobilkiálításon bemutatta a BlackBerry App World szoftverboltot, amivel az üzleti világban népszerű BlackBerry mobilokra lehet kiegészítő programokat venni. A felhasználók a mobile.blackberry.com vagy a blackberry.com/appworld címről tölthetik le szoftvervásáláshoz szükséges programot.

rim szoftverbolt

Korábban is lehetett programokat letölteni BlackBerryre, közvetlenül a program gyártójától, vagy az online mobilos szoftverboltokból, mint amilyen a Handango. Az iPhone-on elérhető AppStore azonban beindította a többi készülékgyártó fantáziáját, és mindenki sorra előállt a saját központosított szoftverboltjával.

A RIM a fejlesztőket és minden egyes alkalmazást hitelesít, ami fontos lehet a mobilok vállalati felhasználóinak, mert így megakadályozható a kártékony programok megjelenése. A fejlesztők egyébként a szoftver árának a 80 százalékát megkapják, 10 százalékkal többet, mint amennyit az Apple ad nekik.

A RIM árazási politikáját azonban sokan kritizálják, mert nincsenek 99 centes (0,79 eurócentes) programok: a szoftverek vagy ingyenes lehetnek, vagy legalább 2,99 dollárosak. Félő, hogy az emberek magasnak tartják majd az árat, ha csak egy apró kiegészítőről van szó.  • Hírek
  • Hírek