Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Windows 7-ről is lehet majd downgrade-elni

2009.04.07. 13:14 Módosítva: 2009-04-07 13:17:28
34 hozzászólás

A downgrade régóta létező lehetőség a Windows több verziójának licencében, bár jellemzően nem a magánfelhasználóknak találták ki. Az opció lehetővé teszi, hogy egy adott windows-verzióval árult gépet egy korábbi verzióval kapjanak meg a vásárlók. A downgrade opció akkor híresült el, amikor az XP forgalmazásának leállítása után pc- és laptopgyártó is Vistáról XP-re downgrade-elt gépeket árult, egyrészt engedve a vásárlói igényeknek, másrészt azért, mert a gyengébb teljesítményű netbookok nem bírták a Vistát.

Az operációs rendszer következő verziója, a Windows 7 máris elfogadottabbnak ígérkezik, mint a Vista, de ennek a licencébe is beépítik a downgrade lehetőségét – írja a CNET. A Microsoft hétfőn jelentette ezt be, és azt is megerősítették, hogy Windows 7-ről nemcsak Vistára, hanem XP-re is lehet majd downgrade-elni a rendszert. Hogy ezt pontosan a Windows 7 mely verzióival lehet eljátszani, egyelőre nem tudni, de valószínűleg az Ultimate és a Professional verziókkal.