Dezső
15 °C
28 °C

Gyorsabb Atom processzor az Inteltől

2009.04.09. 07:46
4 hozzászólás

A pekingi Intel Developer Forum rendezvényen a csipgyártó bejelentette éppen egy évvel korábban bemutatott Atom processzorcsaládjának két újabb tagját, írta meg az ITcafé. Az új csipek specifikációi már korábban nyilvánosságra kerültek, ezért a születésnapi termékbevezetés nem szolgált meglepetéssel.

Két újdonság

Az új Atom Z550 processzor egyetlen újdonsága a magasabb órajel: a cpu 2 gigahertzen üzemel, miközben a Z sorozat korábbi tagjaihoz hasonlóan 533 MHz-es rendszerbuszt használ, 512 kB másodszintű gyorsítótára van, fogyasztása pedig 2,4 watt. A másik csip, a legfeljebb 2 wattot fogyasztó Z515 1,2 gigahertzen működik, de támogatja az órajelterheléstől függő dinamikus szabályozását. Mindkét új processzor képes két programszál párhuzamos végrehajtására (Hyper-Threading).

A pekingi IDF-en Anand Chandrasekher, az Intel ultrahordozható eszközökért felelős üzletágának vezetője elmondta azt is, hogy a Microsoft következő operációs rendszerének, a Windows 7-nek két verziója, a Starter és a Basic futni fog az Atom platformon is.