Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

A PSP- és iPhone-játékok a legkelendőbbek

2009.04.14. 14:37 Módosítva: 2009-04-14 14:40:16
3 hozzászólás

Egy kimutatás szerint a PSP- és iPhone-tulajdonosok tavaly több játékot vettek, mint bárki más. Ezzel az olyan "nagy testvérek" forgalmát is lekörözték, mint az Xbox 360 és a PS3 - olvasható a GameSpot internetes magazinban.

Az iPhone-t a legtöbben mint kézben hordozható számítógépet ismerik, pedig a készül kiválóan alkalmas játékok futtatására is.

A nemrég megrendezett San Franciscó-i MI6 marketing konferencián, amelyen a játékipar legnagyobb szereplői vettek részt, látott napvilágot az a kimutatás, amely szerint a Sony kis marokkonzolját, a PSP-ét birtoklók és az iPhone-tulajdonosok sokkal több címet vásároltak tavaly, mint bármilyen más platform tulajdonosai. Az iPhone-ra vásárolt átlagos "játékmennyiség" 4,57, míg Sony PSP-re 4,12 volt. Teljesítményükkel alaposan lehagyták a konkurenciát: a PS3-nál 3,99, a Microsoft Xbox 360-nál pedig mindössze 3,55 játékot mutattak ki.

Érdekes eredmény volt az is, hogy az iPhone-tulajdonosok más, általuk birtokolt géptípusra is szívesebben vásárolnak játékot, mint azok a megkérdezettek, akiknek nincs iPhone-juk.

Arról is megkérdezték a felmérésben részt vetteket, hogy milyen szempontok alapján vásárolnak. A legfontosabb választási tényező a "kedvező ár" volt (72 százalék), ami jelzi azt is, hogy a videojáték még mindig költséges mulatságnak számít a vásárlók szemében. A második legnépszerűbb vásárlási szempontként a megkérdezettek a kipróbálható demoverzió meglétét jelölték meg. Kiderült az is: a vásárlókat sokkal inkább befolyásolja az, hogy lássák a játék dobozát az üzletben (50 százalék, mint hogy elolvassák az online és nyomtatott sajtó elemzéseit vagy kritikáit (42 százalék).

A közvélemény-kutatást az E-Poll Research nevű cég végezte el még februárban, és 1000 játékost használtak fel mintának.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?