Rekordsebességgel terjed a Sims 3 kalózverziója

2009.05.29. 10:48

A boltokban június másodikán jelenik csak meg, de a torrentoldalakra ezt nagyjából két héttel megelőzve került fel a 2009 legnagyobb sikerű pécés játékának ígérkező Sims 3.

A fájlcserélő hálózatok forgalmát elemző BigChampagne cég becslése szerint az első három nap alatt 180 ezren töltötték le a kalózverziót, és ha ez az ütem nem lassul, az év legtöbbet warezolt videojátékává válhat. Ezt a címet tavaly a Spore vitte el összesen 1,7 millió illegális letöltéssel. Ironikus, hogy a éppen a Spore esetéből tanulva döntött úgy a kiadó Electronic Arts, hogy a Sims 3-ba nem teszi be a Spore-ban alkalmazott, online regisztrációt követelő másolásvédelmet ­ - most éppen ez a döntés segíti a kalózváltozat gyorsabb terjedését.

A fájlcserélőkön elérhető verzió egyébként a kiadó szerint nem a végleges, hanem egy késői béta, amiben még sok programhiba van, és hiányzik belőle a játéktér nagy része. Piaci elemzők a megjelenés utáni első hónapban 2,5 millió eladott példányt várnak a játéktól, ami jóval kevesebb, mint a második rész eredménye volt 2004-ben: a Sims 2 két hét alatt 3 millió példánnyal döntött eladási rekordot.  • Hírek
  • Bankszámla