Rafael
19 °C
33 °C

Einstein robotfeje, gépdenevér, kínai iPhone

2009.07.13. 10:15 Módosítva: 2009.07.13. 10:17
7 hozzászólás

A hétfő reggeli hírtermés hagyományosan nem túl erős, ilyenkor még a hírügynökségeknél is tart a bebootolás. Azért akad néhány figyelemreméltó szalagcím a tudomány-technika világában:

Brit tudósokban például ma erősek vagyunk: végre kiderítették, hogy a magas emberek többet keresnek, és a káromkodás is értelmet nyert, ugyanis ha szitkozódunk, kevésbé érezzük a fájdalmat.

Miután megint elhalasztották az Endeavour startját, talán ma elindul (magyar idő szerint késő éjjel, egy óra előtt kilenc perccel). A legénység fő feladata a Kibo japán űrlaboratórium utolsó moduljának beszerelése lesz az ISS-re.

Csodálatos szerkezeteket gyárt a robotika: például érzelmeket kifejező robotfejet, amit Einsteinről mintáztak vagy felderítő robotdenevért.

Napi OS-híreink következnek: a CNET azt írja, hogy egy felmérés szerint sok vállalkozás kihagyja majd a Windows 7-et, annak ellenére, hogy a Vistát is kihagyták. A Google oprendszere is tovább borzolja a kedélyeket: állítólag hosszú távon komolyan veszélyezteti a Windows hegemóniáját.

Az iPhone tovább hódít, ezúttal a kínai premier lehetősége került közelebb, úgy néz ki, év elején debütál az Apple telefonja az országban. Szintén ázsiai vonatkozású hír, hogy az LG kedden appstore-t indít a kontinensre fókuszálva.

A Sony pedig valószínűleg októberben mutatja be új Vaio netbookját.