Laura, Alida
15 °C
32 °C

Jön az ingyenes webes Office, új pletykák az iTabletről

2009.07.14. 08:46
12 hozzászólás

Ma sem maradhat el új rovatunk, a reggeli rövid hírek kávé/pirítós/kocsonya mellé. Az alábbi hírek tűnnek említésre méltónak így kedd reggel.

A hackerek már a billentyűzetünket is betámadhatják: legalábbis néhány biztonsági szakember sikerrel demonstrálta, hogy a PS/2-es asztali billentyűzetek kábelére cuppanva le lehet halászni, mit gépel be a júzer. Bővebben később.

Jön a Microsofttól az Office 2010 ingyenes webes változata. Erről is biztosan lesz ma egy nagyobb cikkünk. És ha már Office: újabb biztonsági hibát találtak benne, illetve az Internet Explorerben.

A mai Apple-hír pedig egy sokszor hallott pletyka: állítólag Steve Jobsék tablet pc-n dolgoznak. 9,7 hüvelykes kijelző, 800 dollár, októberi premier. Megint csak állítólag. Egyébként a pc-s piac nagy része pang egy új jelentés szerint, viszont a netbookok piaca idén megduplázódik.

A rossz időjárás miatt megint el kellett halasztani az Endeavour startját. Legközelebb szerda este 6-kor (magyar idő szerint éjfélkor) próbálják meg elindítani az űrsiklót. A legénység a Kobe japán űrlaboratórium utolsó modulját szereli majd az ISS-hez.

Az állatvilág mai meglepetései: teliholdkor párzanak a békák, illetve a macskák dorombolással manipulálják az embereket. Na jó, ez utóbbi nem is meglepetés, mindig is sejtettük, hogy így van.

És még mindig állatvilág: néhány dinoszaurusz a földbe vackolva húzta ki a telet. És még az őskorból jelentjük: az élet keletkezésében valószínűleg szerepet játszott néhány villám, ami szerencsés módon pörkölt meg bizonyos molekulákat.