Internettanfolyam vakoknak Békéscsabán

2009.07.16. 12:15

Vakok és gyengénlátók tanulhatnak internet használatot Békéscsabán. A vakok és gyengénlátók helyi egyesülete csaknem két millió forintot nyert a miniszterelnöki hivatal egyik pályázatán - erről csütörtöki békéscsabai sajtótájékoztatóján számolt be az egyesület. Az internet használat a kapcsolattartásban, ügyintézésben és például a szabadidő szervezésében segíti a látáskárosultakat.

A Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete 2005 óta szervez számítógépes oktatást. Ádász István az egyesület alelnöke, aki maga is gyengén látó, a sajtótájékoztatón elmondta: bár az interneten nagyon sok felület még nem vakbarát, de így is hasznos segítség lehet. Ádász István úgy fogalmazott: ha kicsit hosszabb ideig tart is, de el lehet sajátítani a számítógép és az internet használatát.

Szabó Tiborné, az egyesület elnöke elmondta: az internet használat az egymás közötti kapcsolattartásban, a mindennapi hivatalos ügyintézésben segítheti a vakokat és gyengén látókat, de hasznos akkor is, ha programokat akarnak szervezni, vagy éppen jegyet rendelni egy rendezvényre.

A vakok és gyengénlátók helyi egyesülete heti egy alkalommal szervez internet klubfoglalkozásokat, a képzésre 1 millió 800 ezer forint pályázati támogatást nyertek. A normál számítógépek mellett beszélő, és a szöveget kinagyító gépek is segítik a látáskárosultakat. Az egyesület tervei szerint nemcsak a megyeszékhelyen, hanem Gyulán, Orosházán és Szeghalmon is indítanak majd hasonló, internethasználatot oktató klubokat.  • Hírek
  • Hírek