16:00, December 06.
Marokkó 0
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 0
Svájc 0

Agresszív árcsökkentésbe kezd a Microsoft

2009.07.21. 09:28

Kedd van, de attól még ma is lesz hírsaláta, vagy hírvarázs, vagy amit akartok. Fussuk át gyorsan a legérdekesebb híreket, legalábbis azokat, amiket megtaláltam, de simán lehet, hogy elsiklottam a Földet elpusztító kisbolygó felfedezése vagy az utolsó élő T-Rex előásása mellett, szóval ha szerintetek valami kimaradt, kommenteljétek be.

Mivel mostanában volt negyven éve, hogy Armstrong elmondta híres mondatát a Holdon a lépésekről meg az ugrásokról, természetesen van néhány Apollo-11-related hír is. Például a Nemzetközi Űrállomás is megemlékezett a történelmi dátumról, a legénység örömében megszerelte az ISS központi vécéjét, mindenki nyugodtan hátradőlhet.

De nemcsak az űrben történnek érdekes dolgok, a Föld is kitett magáért, pontosabban Japán: a tesztek szerint a pontosabb mozgásértékelővel és a Sport Resort programmal kiegészített Nintendo Wii jobb mint valaha, sőt, egyenesen újjászületett.

Fontos hír az is, hogy a Microsoft agresszív árcsökkentési politikába kezd. Mondjuk ennek nem sok jelentősége van Magyarországon, ahol a többség inkább ingyen szerzi be az operációs rendszert meg a csatolt programokat, ettől függetlenül világszerte könnyebben őrzi majd meg piacvezető szerepét a cég, ha tényleg 20-50 százalékkal olcsóbban adja a megszokottnál a Windowst és az Office-t.

És ha már olcsulás: az Intel 11-19 százalékkal csökkentette asztali és szerverprocesszorainak árát, már szaros 163 dollárért el lehet hozni a 2,66 gigahertzes Core 2 Quadot, 213-ért az alacsonyfogyasztású verziót, a valaha legerősebbnek számító 2,93 gigahertzes Core 2 Duo meg már csak 113 dolcsiba kerül.

De a gépgyártók élete nemcsak játék és mese: miközben a legtöbb gyártó fel tudott kapaszkodni a szélsebes ázsiai növekedésvonatra, a Dell kimaradni látszik. Mindenesetre a régióban nyolc százalékkal nőttek az eladások az előző év azonos időszakához képest, ami világválság idején nem is rossz, a Dellnek viszont csak 0,3 százalék jött össze Ázsiában.  • Hírek
  • Hírek