Megújult a Twitter

2009.07.30. 10:52

Csütörtök van, az már majdnem péntek, ilyenkor tényleg felesleges belekezdeni bármilyen nagyobb projektbe, a kisebbeket szerdán lezártuk, holtidő, mindenki menjen haza. Vagy olvasson híreket zanzásítva.

Mondjuk az űrből: háromszáz kilométeres magasságból például egyáltalán nem látszik, hogy milyen nap van a Földön. Arról nem is beszélve, hogy ha 91 percenként megkerülöd a bolygót, 91 percenként gyönyörködsz a naplementében, az megzavarja az időérzékedet, éppen ezért komoly munka folyik: leellenőrizték például az Endeavour hőpajzsát. A kényes felület ugyanis sérülhetett fellövéskor, vagy odafönt, most azonban ellenőrizték a paneleket, és úgy tűnik, minden rendben.

Újabb hír az űrből: a NASA kitart programja mellett. Sokan túlságosan kockázatosnak és drágának tartották a Constellation-programot, illetve az új hordozórakétát, az Arest, az amerikai űrkutatási hivatal emberei azonban azt állítják, hogy nincs ennél olcsóbb, biztonságosabb módja az újabb holdutazásnak.

Na de térjünk vissza a Földre: megújult a Twitter, az átalakulás vegyes fogadtatást kapott. Aki régóta nyomja már a limitált számú karaktereket, biztos örülni fog a dizájnváltásnak.

Rózsaszín fejű madarat fedeztek fel Ázsiában: a laoszi állat előszeretettel énekel, és bizonyítja, hogy egy kis kutatással lehet a baktériumoknál bőven nagyobb új fajokat találni.

Új nevet kap a Windows Mobile: a 6.5-ös verziót már Windows Phone-nak fogják hívni. Ezzel akarja felhívni a Microsoft a júzerek figyelmét arra, hogy valami egészen újszerű élményre számíthatnak.

És még mindig a redmondiak: a vállalat bejelentette, hogy Arizonában és Kaliforniában nyitja majd meg első két, Apple Store-hoz hasonló üzletét, amikben microsoftos termékeket, operációs rendszereket árulnak majd koncentrált nyomásgyakorlás mellett. Biztos erősít valamennyit a branden, ha a Windows mellett megjelenik az Xbox és a Zune is.  • Hírek
  • Árfolyam