Márk
13 °C
28 °C

Hackertámadás miatt állt a Twitter

2009.08.06. 21:20 Módosítva: 2009-08-06 21:27:31
10 hozzászólás

Csütörtökön megtámadták a Twitter rendszerét, ami miatt néhány órára elnémult a népszerű mikroblog-szolgáltatás. A hackerek a Facebookot sem kímélték: a világ legnépesebb közösségi oldala nem bénult meg, de lassabban volt elérhető.

A Kaliforniából üzemelő Twitter helyi idő szerint csütörtök reggel több mint két óráig volt elérhetetlen, miután ismeretlen hackerek megpróbálták feltörni a közösségi portál honlapját, közölte az oldalt üzemeltető vállalat. Miután a Twitter programozóinak sikerült ismét üzembe helyezniük a rendszert, a honlapon egy figyelmeztető üzenetet tettek közzé.

"Az ilyen összehangolt, a szolgáltató szerverének túlterhelésére irányuló támadásokkal többek között az online bankok szolgáltatásait, illetve a hitelkártyás fizetési útvonalakat próbálják megbénítani, jelen esetben a Twitter jövőbeli, illetve jelenlegi felhasználói voltak a célpontban" - magyarázta Stone.

A Twittert ért támadással egyidőben a Facebook oldalát is megpróbálták kiütni, a több mint 250 millió aktív taggal rendelkező oldal azonban nem állt le, csak lelassult, és ezzel okozott a felhasználóknak kellemetlenséget.