Máté, Mirella
7 °C
18 °C

Megjelent a Facebook Lite

2009.08.13. 14:38
3 hozzászólás

Gyenge internetkapcsolattal rendelkező felhasználóknak készült a Facebook Lite, aminek most még csak a bétája elérhető. Az új szolgáltatás gyorsabb és egyszerűbb lesz, hasonló a Facebook mobilra optimalizált portáljához. A Lite felületén a felhasználók kommentálhatnak, elfogadhatják a barátok kéréseit, egymás falfelületeire irkálhatnak, megnézhetik a fényképeket és a státuszok frissítését.

Az új szolgáltatást főleg olyan országokba szánják, ahol a szélessávú internet még nem terjedt el. A béta verziót Indiában tesztelik, és Kínában, valamint Oroszországban akarják elterjeszteni. Ezekben az országokban rengeteg új felhasználó próbálja ki először a Facebookot és egyszerűbb kezelőfelületek akarnak kínálni nekik.

Elméletileg a mobilokon is hasznos lehet a Facebook Lite, de már régóta van mobilra optimalizált változat, ráadásul a legnépszerűbb mobilokra szoftveres kezelőfelület is letölthető.

A Facebooknak jelenleg 250 millió aktív felhasználója van, ezeknek azonban több mint 72 százaléka az Egyesült Államokban és Európában él, ahol a gyors internetkapcsolat már elterjedt.